15.9.2009

Ompeluksia pitkästä aikaa


Sain eilen piiitkästä aikaa kaivettua esiin "Keskeneräiset ompelukset" -laatikon ja sieltä löytyi tämä puupaita. Aloitin paidan muokkaamisen lähes vuosi sitten ja sainkin sen lähes valmiiksi; kavensin sivut, avarsin pääntietä, ompelin röyhelöhihat... mutta hihojen kohdalla menikin vähän vinoon. Se, jonka piti olla sievä röyhelöhiha, muistutti ennemminkin lentokyvyttömän linnun siipeä. Tein muutamia korjauksia vain huomatakseni, etteivät ne vaikuttaneet hihojen ulkonäköön mitenkään. Sitten paita lensikin jo laatikkoon odottelemaan lisäkärsivällisyyttä.

Eilen ompelin hihat vihdoin ja viimein loppuun asti. Rypytin "siiven" kuminauhan avulla ihan kunnon poimuille ja kappas, sehän toimi. Lisäsin vielä pienet rusetit tuomaan vähän tyttömäisyyttä synkän väriseen paitaan.

Vieläkään en ole aivan täysin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka päällepäin muoto mielyttääkin jo silmää. Ei nimittäin sattunut olemaan mustaa kuminauhaa saatavilla ja käytin rypytykseen valkoista. Siitä syystä kuminauha tahtoo välillä vilkkua hihansuista. Tämän huomaa mm. ylemmästä kuvasta jos sen klikkaa suuremmaksi. Voi olla, että tälle asialle täytyy vielä tehdä jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti