14.6.2010

Sovitusnukke

Tässäpä kertomus ja kuvasarja siitä, miten sovitusnukkeni valmistui.

Aivan aluksi piti sovitusnukelle saada oikea muoto. Se tapahtui teippaamalla halutun mittainen torso liimapaperilla (mikähän mahtaa olla virallinen nimitys, sellaista tapettimaista paperisuikaletta tämä kuitenkin oli). Alimmaisena minulla oli päälläni trikoopaita, ihan sen takia että liimamaperin sai jollakin tavalla irti kropasta :)


Kun teippaus oli valmis, selkään merkittiin kohdistusviivoja ja rakennelma leikattiin auki paitoineen kaikkineen.


Kun "nukke" saatiin pois päältä, se teipattiin taas kokonaiseksi kohdistusmerkkien avulla. Liimamaperilla paikattiin myös kaikki ensimmäisessä teippauksessa jääneet mahdolliset aukot tai heikot kohdat.


Alla olevassa kuvassa roikkuu lakattuja torsoja kuivumassa. Nuken pinnat siis lakattiin, joka hieman kovetti paperipintaa.


Lakkauksen jälkeen alkoi ehkäpä prosessin ärsyttävin vaihe: nuken kipsaaminen sisältä käsin. Ja kipsiä tuli vielä kaksi kerrosta.

Kipsauksen jälkeisistä työvaiheista ei ole kuvia, mutta tämän jälkeen nukke pehmustettiin 100g vanulla ja sille ommeltiin "trikoopaita" päälle. Nauhat ommeltiin käsin. Täytteenä ja tukena onton nuken sisällä on rutattuja sanomalehtiä.

Myös puuosat on aivan itse tehty! Ja isin avulla petsattu. Lopputuloshan näyttää siis tältä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti