21.9.2011

Kaavoihin kangistunut

Aloitin alkusyksystä kaavottajakisällin opinnot ja nämä ilta- ja viikonlopputunnit ovat verottaneet ompeluaikaa hyvin tehokkaasti illoista ja viikonlopuista. Koulutus on kuitenkin ollut hyvin mieluinen ja siitä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa! Ehkäpä ihan lähiaikoinakin ;)

Hyppäsin kurssille mukaan vasta puolivälissä, koska keväällä olin vielä kirjoilla ammattikoulun päiväopiskelijana. Ilmeisesti yksi henkilö ei voi olla "tuplasti" ilmoittautuneena samaan kouluun.

Tähän mennessä olemme opetelleet tietokonekaavoitusohjelma Grafista. Jos ohjelmaa osaa käyttää sujuvasti, se on varmasti kätevä ja monipuolinen väline kaavoitukseen ja sarjontaan. Itselläni menee vielä aika kauan yhdenkin mallin kuositteluun ;)


Toinen aikaa vievä kaavottajakisälliaktiviteetti on sarjonta. Sarjonta on siis se tapahtuma, kun tiettyjen laskelmien ja pisteiden mukaan piirretään yhdestä kaavakoosta useita.



Sarjonta ei ole sinänsä vaikeaa, mutta työhön pitää keskittyä saadakseen pisteet ja viivat lähtemään oikeaan suuntaan. Ja yllä olevassa erotaulukossa olevat mitat ovat millejä, ei senttejä. Välillä mittominen on lähes kirjaimellisesti hiusten halkomista :)


3 kommenttia:

  1. Mielenkinntoiset opinnot! Hiustenhalkominen ei ole kyllä sovi minulle...

    Laitoin tunnustuksen eteenpäin sinulle, käy kurkkaamassa blogistani :)

    VastaaPoista
  2. Hui, kuulostaa aika tarkalta hommalta. Nostan hattua. :)

    VastaaPoista
  3. arpaonni suosi :). laitatko postia minulle. viel en edes blogis ehtinyt julkaista, vaan fb sivuil laitoin. postailen kun ehdin :D.

    VastaaPoista