20.6.2011

Vanhempia käsitöitä vol. 2


Norsu taitaa olla aivan ensimmäinen ompelutyöni mikä on tallessa. Se on tehty ala-asteella ensimmäisellä tai toisella luokalla. Pehmolelu tuli lahjaksi siskolle ja norsun selkävaatteeseen on kirjottu koristeiden lisäksi "ULLA". 7-vuotias innokas ompelija teki selkävaatteesta symmetrisen ja norsun toisella kyljellä lukeekin sitten, kröhöm... "ALLU".

Hauskinta tässä asiassa on ehkä se, että teen vieläkin joskus samanlaisia kömmähdyksiä. Saatan väkertää napinläpitaskua hirveän tarkkaan ja huolella ja hienon taskun valmistuessa huomaan, että se on kankaan väärällä puolella! (Tässä esimerkissä oli kylläkin kyseessä vain harjoitustasku, ei onneksi oikea vaate! :D)

Yläasteen käsityötunnilla valmistunut istuinalusta. Tämä on edelleenkin tallessa ja on ollut ihan käytössäkin.

Olin aivan varma että tämä kuva olisi ollut blogissa aikaisemmin, mutta en kyllä pikaisella vilkaisulla löytänyt. (Eksynyt omaan blogiinsa.) Tässä siis lasten toppatakista tehty lämpömantteli kuvausassistentille.


Näitä nalleja olen tehnyt joululahjaksi parille sukulaislapselle nyt myöhemminkin, mutta tämä on se ihan ensimmäinen versio, joka valmistui yläasteaikana joko käsityötunneilla tai kerhossa. Ohjeet ja kaavat Suuri Käsityökerho -lehdestä.


Possu Poudium valmistui myös joululahjaksi muutama vuosi takaperin. Ohjeet Suuri Käsityökerho -lehdestä.

Käsityökerhossa tehty tilkkulaukku. En ole pitkään aikaan (varmaan tämän laukun teon jälkeen) tehnyt mitään tilkuista, mutta viimeksi kirjastossa käydessäni yksi tilkkukirja alkoi näyttämään huolestuttavan kiinnostavalta...

Sellainen ongelma näiden vanhojen käsitöiden kanssa on, että ne eivät välttämättä ole kovin käytännölisiä/ ovat liian pieniä/ liian epämuodikkaita käyttää. Siltikään niitä ei raaski laittaa pois, kun ne on kuitenkin omin käsin tehtyjä... Huoh. Mitenkäs muilla käsityöntekijöillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti