24.2.2011

Kevättakki

Ihan viimeisimpiä pakollisia koulutöitä oli takin kaavoitus ja proton tekeminen. Halutessaan takin sai valmistaa loppuun asti. Jakusta jäi sisustuskangasta jäljelle useampi metri ja halusin ehdottomasti käyttää sen pois. Inspiroiduin mm. Ompeluintoa-blogin tilkkutakeista ja Rundschau-lehdestä löytyneestä, saman tyylisestä takista (ei valitettavasti kuvaa tästä).

Takin protokankaiksi pääsivät suvussa kauan kiertäneet Vaakunan vanhat verhot. Palvelivat tehtävässään erinomaisesti :)


Kangasvarastosta projektiin valikoituivat pitkä vakosamettinen hame ja jonkinnäköinen hmm... kaapu. Liekö toiminut jonain esiintymisvaatteena kun puvun sisältä löytyi nimikointi teatterin tyyliin. Noh, tästä eteenpäin toimii takkini vuorina.

Seuraavaksi tilanne joka on varmasti tuttu kaikille kierrätysvaatteista ompeleville: kankaan riittäminen on niiiin lähellä, mutta siltikin niin kaukana. Alahihan kaava piti vielä laittaa puoliksi ja toiseen puoleen lainata hieman tummemman ruskeaa vakosamettia, kun hameesta ei riittänyt. Samasta tummemman ruskeasta sametista tuli myös alavara.

Valmiista takista kuvia alla. Tekijä on hyvin tyytyväinen. Suosikkikohtia olkien lisäksi ovat nuo leikkaussaumoista alkavat taskut edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti